Alvar Aallon jäljillä

Tulostettava sivu

Citynomadin reitin avulla pääsee nyt helposti Alvar Aallon jäljille.

Aikaisemmin kesällä uutisoimme Kouvolan ensimmäisistä maksuttomista mobiilireiteistä. Nyt tarjolla on todellista herkkua Alvar Aallon ystäville.

Alvar Aalto on maailmankuulu arkkitehti, joka suunnitteli Kouvolan Inkeroisiin vuosien 1930 - 1950 aikana Tampella Oy:n toimeksiannosta tehdasrakennuksia sekä kaksi kokonaista asuinaluetta ja kansakoulun. Uusi mobiilireitti vie tutustumaan paperiteollisuuden työväen tarpeisiin tehtyyn Tehtaanmäen asuinalueeseen ja Tehtaanmäen kouluun.

Alvar Aallon kohteet kiinnostavat erittäin paljon ulkomaalaisia vierailijoita, niinpä reitti on tehty myös englanninkielisenä. Mobiilireitit perustuvat paikkatietoon. Älypuhelimiin ja tabletteihin ladataan CityNomadin Nomadi-sovellus. Palvelu toimii sekä online- että offline-tilassa. Offline-tilassa reitti tallennetaan laitteen muistiin jo etukäteen. Reitteihin voi tutustua myös tietokoneella nettiselaimella sekä puhelimen tai tabletin selaimella.

Maksuttomien mobiilireittien avulla pääsee nyt tutustumaan mestarisuunnittelijan kädenjälkeen Inkeroisissa. Lataa sovellus älylaitteellesi ja lähde tutustumaan yhteen Suomen historian merkittävimmistä suunnittelijoista kävellen tai vaikka pyöräillen.

Pääset tutustumaan reittiin alla olevan linkin kautta:

https://citynomadi.com/route/7f5edb51bf005539a88dbb1a01677ce5/&lang=fi

Aalto on siis vahvasti esillä Kouvolassa. Lähde rohkeasti tutustumaan taiteilijan historiaan!

Reitin tuottaja: VisitKouvola.fi, Kouvolan Innovation Oy, Kymenlaakson asiakaslähtöinen matkailuviestintä ja sisällöntuotanto – hanke, Euroopan aluekehitysrahasto, Kymenlaakson liitto

Reitin sisältö: Ankkapurhan kulttuurisäätiö / Culture Finland Kymenlaakso