Ihastu Iittiin

Tulostettava sivu

Ihan Kouvolan kaupungin kupeessa ja syleilyssä on Iitin pitäjä. Iittiläisten tie vie välillä helpommin Lahden suuntaan, ainakin puheissa, mutta valtatie 12 tuo vauhdikkaasti myös Kouvolaan päin. Ylinopeutta ei passaa kenenkään ajaa!

Luonnonkauniille paikalle, heti supersuositun nakkikioskin jälkeen Kouvolasta päin tultaessa, on nimittäin suunnitteilla suuren iso moottoriurheilukeskus. Tämä on täysin totta, eikä tästä tarvitse kilautella kaverille. Kymi Ring kokoaa yhteen koko Suomen, Euroopan ja maailman moottoriurheiluväen. Ja tarjoaa kaupan päälle ajokoulutusta meille kaikille sitä tarvitseville.

Tuota baanaa odotellessa kannattaa ehdottomasti kääntää etupyörät kohti Iitin kirkonkylää. Aivan upea mutkitteleva maisematie johtaa Suomen kauneimpaan kirkonkylään. Siellä ryystettävät kesäkahvilan kahvit ja särpimet kuuluvat jokaisen itseään kunnioittavan kansalaisen suviohjelmaan.

Matkan varrella levittäytyy idyllinen Niskaportin alue, jonka ruisoljen tuoksuisessa puimalassa voi kuunnella Iitin Musiikkijuhlien korkeatasoisia esityksiä. Mikäli näkee samalla kauluspaitaisia tyyppejä huitomassa mailalla, ei kannata huolestua. Heiltä ei ole pallo hukassa, vaan he nauttivat golfista henkeä salpaavissa maisemissa.

Musiikkijuhlista puheen ollen, henki voi ainakin vinkua, kun kiipeää Hiidenvuoren legendaariseen yökonserttiin. Siinä itseään paikalle raahatessa voi omistaa herkän hetken heille, jotka tuovat pianon tullessaan.

Herkkiä hetkiä ja hikisiä herroja voi kohdata myös Saukonkallion maankuuluissa lavatansseissa. Jos ei rohkene pusertaa poskea toista vasten, voi yrittää heiluttaa kellohametta jollakin muulla kohteliaalla tavalla. Tanssikärpäsen puraisua voi lievittää lisää suihkimalla Kallioniemen ja Tirvan lavojen tunnelmalliseen sykkeeseen huippuorkestereiden tahtiin.

Sitten kun malttaa karistaa Iitin tuoksut kuteistaan, on hyvä suunnata etelään. Kiskot sinne eivät vie, tie kylläkin. Matkaevääksi voi hakea oman kylän energiapitoista pekonipossua Benjamin maatilatorilta. Sitten jaksaa virittää aistit herkimmilleen.