Keskustan Maksuton WiFi

Tulostettava sivu

Tervetuloa käyttämään VisitKouvolan maksutonta WiFi-verkkoa!

Kouvolan ydinkeskusta sai kesällä maksuttoman WiFi-verkon. Verkon on tarkoitus palvella asukkaita, keskustassa asioivia, matkailijoita sekä alueen yrityksiä. Verkon on myös tarkoitus lisätä Kouvolan ydinkeskustan vetovoimaa.

Verkkoa voi käyttää millä tahansa WLAN-yhteensopivalla (IEE 802.11B, A/G, N tai AC) laitteella, mutta verkon huippunopeuden hyödyntämiseen vaaditaan IEE 802.11AC yhteensopiva päätelaite. Myöhemmin verkko hyödyntää uusinta 802.11AC Wave 2 -tekniikkaa, joka mahdollistaa jopa 1.7Gb nopeudet.

Näkyviä verkkonimiä on useita, jotta kaikkia mahdollisia asiakkaita voidaan palvella mahdollisimman hyvin. Teknisesti myös asiakkaiden jakaminen useampaan verkkoon mahdollistaa kuorman jakamista, sekä tarjoaa tekniselle toteutukselle mahdollisimman paljon toimintamahdollisuuksia.

Verkko löytyy tällä hetkellä seuraavilla alanimillä:

#munbetonihelvetti

#visitKouvola FREE secure

#visitkouvola FREE

Kouvola City FREE WIFI

VisitKouvola

 

Suojattu verkko

Suojattu verkko palvelee erityisesti yrityksiä, mutta myös muita käyttäjiä. Suojatun verkon avulla kaikki, jotka joutuvat esimerkiksi työssään siirtämään dataa, joka täytyy turvata, voivat tehdä sen huoletta. Salasanan voi hakea VisitKouvolan internet-sivuilta. Verkko on suojattu palomuurilla ja se yhdistyy runkoverkkoon valokaapelilla. Jokaisella käyttäjällä on oma IP-osoite.

#visitKouvola FREE secure verkon salasana:

KouvolA2015

 

Kattavuus ja suosio

Verkkoa voi hyödyntää Kouvolan matkakeskuksella ja yhteisötyötila Viiraamolla. Pääosin verkko toimii kuitenkin ulkotiloissa Kouvolan ydinkeskustan alueella. Verkko kattaa suurimman osan keskustan kaduista, aina matkakeskukselta Kävelykatu Manskille. Toiminta-alue on merkitty sinisillä tarroilla.

 

Keskustan WiFi-verkko on osoittautunut jo nyt suosituksi. Kouvolan Taiteiden Yön aikana sitä käytti samaan aikaan yli 400 nettisurffailijaa! Modernin tekniikan ansiosta suuret käyttäjämäärät eivät vaikuta verkon toimintaan, vaan yhteydet pysyvät nopeina ja vakaina.

Pilottiverkon toteuttaa kouvolalainen Suomen Datasafe Oy, joka myös osallistuu rakentamiskustannuksiin. Pilottiverkon käytöstä saatavat kokemukset ovat pohjana verkon kehittämisen jatkosuunnittelussa.

Verkkoon liittyvissä ongelmatilanteissa kannattaa olla yhteydessä Suomen Datasafe Oy:n sähköpostiin.

Sähköposti: helpdesk@datasafe.fi

VisitKouvola ja Suomen Datasafe Oy toivottavat mukavia surffailuhetkiä!