Kouvola matkailukohteita mobiilireitteinä

Tulostettava sivu

Kouvola matkailukohteita mobiilireitteinä

VisitKouvolan ensimmäiset maksuttomat matkailulliset mobiilireitit on julkaistu. Mobiilireitit perustuvat paikkatietoon. Älypuhelimiin ja tabletteihin ladataan Nomadi-sovellus. Palvelu toimii sekä ONLINE että OFFLINE – muodossa. Offline-muodossa reitti tallennetaan laitteen muistiin jo etukäteen. Reitteihin voi tutustua myös tietokoneella nettiselaimella sekä puhelimen tai tabletin selaimella. Laitteen paikannustietojen ei myöskään tarvitse olla päällä.

Reitin voi ladata etukäteen vaikkapa Kouvolan rautatieasemalla. Voit hyödyntää lataamiseen VisitKouvolan maksutonta WiFi-verkkoa.

Tällä hetkellä löytyvät seuraavat mobiilireitit:

Kymijoki

Kymijoesta kertovat kohdeopastukset tarjoavat sukelluksen Kymijoen historiaan aina jääkauden päättymisestä nykyaikaan saakka. Ui joen virran mukana yhdessä uittopuiden ja vaelluskalojen kanssa, nouse kuivattelemaan Tallinmäen esihistorialliselle asuinpaikalle tai Anjalan kylän alkuperäiselle tonttimaalle! Perehdy teollistumisen alkuaikoihin tai siihen aikaan, kun joki ylitettiin lautalla. Tervetuloa matkalle Kymenlaakson historiaan!

Kustaan sota

Kymenlaakso on ollut lukuisten sotien näyttämönä. Näistä muistetuin on Kustaa III ja Katariina II käymä sota 1700-luvun lopussa. Sodan tapahtumista on jäänyt kansan pariin paljon kertomuksia. Näitä kertomuksia esitellään Kustaan sodan tarinat-opastusreitillä Anjalassa. Reitin valokuvat on otettu Kustaan sota 1788 – 1790-kansanoopperan näytöksissä.

Kouvolalainen säveltäjä Jouni Sjöblom hyödynsi samoja aikalaiskertomuksia ja käsikirjoitti ja sävelsi kansanoopperan sodan tapahtumista. Kansanooppera sai kantaesityksensä elokuussa 2015 ja esitykset jatkuvat jälleen elokuussa 2016. Kansanooppera kertoo paikallisen kansan elämästä sodan aikana Ruotsin ja Venäjän rajajoen, Kymijoen varrella. Kansanmusiikki ja kuorolaulu yhdistyvät todellisiin historiallisiin tapahtumiin ja kansantarinoihin. Tuotanto on toteutettu paikallisin voimin. Kansanoopperan ohjaa kuusankoskelainen teatteriohjaaja Piia Kleimola ja tuotannossa on mukana seitsemän kuoroa: Joenvarren Laulajat, Viihdekuoro Visiitti, Jaalan Viihdekuoro, Iitin Lauluveikot, Elimäen Mieslaulajat, Myllykosken Metallimiesten kuoro ja Kuusankosken Mieslaulajat sekä Tanhuseura Kasareikka.

Shoppaile Kouvolan keskustassa

Tule tutustumaan Kouvolan keskustan monipuoliseen kaupan ja palveluiden tarjontaan.
Muutaman minuutin kävelymatkan päässä keskustasta on useita vapaan pysäköinnin parkkipaikkoja sekä lukuisia parkkikiekkopaikkoja ydinkeskustassa. Parkkipaikat on merkitty tähän reittiin.

Kartanon tarinat

Kartanon tarinat –reitti kuvaa Anjalan kartanon ja lähialueen historiaa. Kohteet johdattelevat kulkijan vuosisatojen halki kertoen tarinoita Anjalan mielenkiintoisesta menneisyydestä. Tule kanssamme aikamatkalle!  Kartanon tarinat –reitin tekoa on tukenut Regina säätiö.

Alvar Aaltoa Kouvolassa - Tehtaanmäen asuinalue ja koulu

Alvar Aalto (1898–1976), funktionalistina maailmanmaineeseen noussut arkkitehti ja muotoilija on suunnitellut Kouvolan Inkeroisiin 1930-1950 luvulla kymmenittäin rakennuksia:  Tampella OY:n toimeksiannosta tehdasrakennuksia sekä kaksi kokonaista asuinaluetta ja kansakoulun. Asuinalueet ovat Tehtaanmäki ja Karhunkangas. Tällä kierroksella tutustutaan Tehtaanmäen asuinalueeseen ja Tehtaanmäen kouluun.

VisitKouvola – mobiilireitit on saatavissa ilmaiseksi Android, IOs ja Windows -puhelimiin sekä tablettitietokoneisiin. Alla latausohjeet:

Nomadi-sovelluksen latausohje mobiililaitteeseen:

 1. Nomadi-sovellus löytyy eri sovelluskaupoista hakusanalla ”Nomadi”.

(Nomadi toimii Lumia-sarjassa nro 800 ja ylöspäin sekä 600- ja 700-sarjan x20- jne. malleissa)

 1. Lataa ja avaa Nomadi-sovellus.
 2. Valitse Etsi reittejä (Search routes).
 3. Valitse Hae (Search) ja hae reittejä hakusanoilla ”Kouvola” tai ”VisitKouvola”.
 4. Valitse reitti.
 5. Reitin valinnan jälkeen sen voi avata heti, tai tallentaa puhelimeen myöhempää käyttöä varten.

Reittitiedot löytyvät myös netistä
Jos sinulla ei ole mobiili-laitetta, voit tutustua reittien sisältöön myös netissä:

 1. www.citynomadi.com -sivun ylälaidassa on haku-palkki ”Search Routes” ja kirjoita hakusanaksi ”Kouvola” tai ”VisitKouvola” tai siirry suoraan www.citynomadi.com/visitkouvola
 2. Valitse haluamasi reitti listasta!
 3. Reitti aukeaa karttapohjalle nettiselaimeen
 4. 5. Vasemmalla näet reittitietojen tasoja (Layers)
 5. 6. Näpäytä kartan kohteita - tietokortit avautuvat!

Tai voit siirtyä Kouvolan reitteihin QR-koodin avulla:

Tarvittaessa VisitKouvolan matkailuneuvonta auttaa. Ota yhteyttä puh. 020 61 5295.

Tästä voit myös tulostaa reitit ja ohjeet mukaasi: